Pressemeddelse af 6. april 1999.


Resultater fra DM i skak set med Skandborg øjne.

Danmarksesterskaberne i skak holdes hvert år i påsken og 1999 var ingen undtagelse.

Stævnet blev afviklet i Århus Fra Skanderborg deltog 6 mand og det blev til nogle utroligt flotte resultater.

Bedst gik det Asger C. Andersen, Skanderborg og Morten Rasmussen, der begge vandt deres grupper. Det er mange år siden Skanderborg sidst vandt en gruppe, og at det så i år skulle blive til hele to, er helt fantastisk.

Asger C. Andersen's resultat var først hjemme efter et tidsnødsdrama uden sidesykke. Sejren var let at få øje på, men kunne Asger Andersen klare det inden for den fastsatte tid, eller ville han tabe på tid. Det lykkedes at vinde i de sidste sekunder og førstepladsen var hjemme.

Morten Rasmussen, Højvangen var på papiret sin gruppes svageste spiller, men det var kun på papiret. Ved bræddet udspillede han alle sine modstandere og satte kun et halvt point til i hele turneringen. Morten tog med gruppesejren et tigerspring op ad Dansk Skak Uninon styrkeliste.

I samme gruppe spillede også Asger Andersen, Vrold, der besatte 5 pladsen i gruppen.

I veteranklassen besatte Henning Møller, Ry 3. pladsen efter kun at have afgivet to halve point.

I den Kandidatklassen, gruppen lige under landsholdsklassen (Bent Larsen og alle de andre) var Davor Palo blevet inviteret til at spillle p.g.a. hans meget flotte resultater som junior spiller. Davor var spændt på om han overhovedet fik point i det stærke selskab. Det gjorde han og det blev til ikke mindre end 3½ point ud af 7 og dermed en 14. plads ud af 26 i det skrappe selskab.

Bjarne Tornbjerg fik i sin gruppe fire remisser i sine 7 partier.

Alt i alt det flotteste resultat Skanderborg Skakklub har opnået ved Danmarks mesterskaberne i mange, mange år.

Hans Buttenschøn.
(tlf.:Privat 8652 2335, Arbejde 8938 1429)