Pressemeddelse af 28. januar 1998.


Æresmedlem af skakklubben.

I forbindelse med festen i anledning af skakklubbens 75 års jubilæum, blev Robert Rode Pedersen udnævnt som æresmedlem af Skanderborg Skakklub.

Rode er den anden der er udnævnt til æresmedlem i klubbens 75 årige historie. Den første var Uge-Bladets legendariske stifter Søren Olsen.

Rode, måske bedre kendt som "Ostemanden fra Mindet", har gennem næsten 50 år været med til at præge skaklivet i Skanderborg.

Den nuværende formand, Leif Linnemann Larsen, fremhævede i sin hyldesttale til Rode, at ud over at have været formand for klubben i ca. 20 år skal specielt Rode`s indsats inden for ungdomsskakken fremhæves. I 1960erne blev Skanderborg Dansk Mester flere gange i Skoleskak og et par nordiske mesterskaber blev det også til.

Rode`s pædagogiske evner over for børnene var fantastiske. Det sammen med gode evner som leder af skakken, betød både store oplevelser og gode resultater for børnene.

Mange år efter udtaler flere af dem der deltog den gang, at Rode gav dem en selvtillid til egne evner, som senere i deres liv, på helt andre fronter, har haft afgørende indflydelse på deres liv.

Rode må dog dele noget æren med sin kone Dagny. Det er hende der passede butikken, når han smuttde lidt før fyraften for at få et hold med til en turnering, eller han skulle med som leder af skoleskaklandsholdet til udlandet.

Selv er Rode en dygtig skakspiller og har gennem alle årene spillet på klubbens 1. hold.

Men det aller bedste ved Rode er hans muntre væsen på klubaftenerne. Der er altid smil på læben, hvor Rode er og han er hjælpsomheden selv.

Medlemmerne hilste Rode`s æresmedlemsskab med lange klapsalver.

Hans Buttenschøn.
(tlf.: Privat 8652 2335, arbejde 8938 1429)