Pressemeddelse af 16. september 1999.


SKAK I SOMMERVARMEN.

Skanderborg Skakklub har netop afsluttet sin sommerskakturnering. Turneringen blev, med 66 deltagere, den største i amtet i år, når der ses bort fra danmarksmesterskaberne i Århus i påsken.

Vinder af mesterklassen 1 blev den internationale mesterspiller og danske mester i kvindeskak Nina Høibjerg fra Århus. På 2. pladsen kom Nickoliai Løwenstein, der spiller for Århus Skakklub, men er bosiddende i Skanderborg. Davor Palo, Højvangen kom ind på en delt 3. plads.

I mester 2 kom både Henning Møller og Kai Munk fra Skandreborg Skakklub ind på en delt 3. plads. Werner Windelboe kom med 2½ point i feltet lige efter. Michael Andersson var eneste Skanderborgspiller i Mester 3. Også han kom ind på en delt 3. plads.

Placeringen på en delt 3. plads fortsatte i basis 1. Her var det Morten Rasmussen der klarede denne placering efter en meget hård kamp i sidste runde. Robert Rode fejlede i sidste runde, hvorefter han måtte nøjes med 3. point og dermed kom han i feltet lige efter præmietagerne.

I basisgruppe 2. fik Skanderborg en turneringssejr ved Asger J. Andersen, Vrold. Med 5½ point ud af 7 mulige, blev han suveræn vinder af gruppen. 1½ point foran forfølgerne. Asger J. Andersen sidste parti var et sandt mønsterparti i angrebsskak. På 2. pladsen i samme gruppe kom Erik Hansen, Torrild. I feltet efter præmitagerne kom Hans Buttenschøn og Søren Vestergård.

Bjarne Tornbjerg var eneste Skanderborgspiller i basisgruppe 3. Også han kom ind på en delt 3. plads.

3. pladserne fortsatte i basis 4, men derudove blev det også til en 2. plads! Velija Palo, Højvangen, tog sig af 2. pladsen mens Asger C. Andersen, Skanderborg besatte 3. pladsen. I feltet lige efter dem var Jørgen Johansen, Højdedraget

Knud Åge (Genno) Jensen blev nr. 4 i basis 5. Men i modsætning til de øvrige grupper, så var der 10 spillere i denne gruppe. I feltet der fulgte efter præmietagerne, var Thomas K. Laursen, Stilling.

Hans Buttenschøn.
(tlf.:Privat 8652 2335, Arbejde 8938 1429)