Pressemeddelse af 14. april 1999.


Skanderborg Skakklub har netop afsluttet vinterens klubturnering.

Vinder af turneringen og dermed klubmester blev ikke overraskende den kun 13. årige Davor Palo, Højvangen. Han gik ubesejret gennem turneringen og fik 5½ ud af 7 point. På 2. pladsen kom Henning Møller, Ry med 5 point, mens Michael Anderson, Viby opnåede 4 point på 3. pladsen

I basisgruppe 1 blev den ubestridte vinder Robert Rode, Skanderborg med 5½ point ud af 7 mulige. På 2. pladsen kom Morten Rasmussen, Højvangen med 5 point, mens Søren Westergård, Højvangen besatte 3. pladsen med 4 point.

I basisgruppe 2 blev førstepladsen delt mellem Knud Christensen og Hans Buttenschøn, begge Skanderborg, de opnåede 5 point ud af 7 mulige. På 3. pladsen kom Bjarne Bering Rasmussen, Højvangen med 4 point.

I basisgruppe 3 kunne man opnå 8 point. Det var der ingen der fik, men Axel Nielsen, Skanderborg opnåede 7 point og blev en suveræn vinder af gruppen. For Axel Nielsen var det første turnering i klubben, så det blev en utrolig flot start. På anden pladsen Jørgen Johansen, Højdedraget med 6 point, mens 3. pladsen blev delt mellem Valija Palo og Ingvar Uldall-Jessen, begge Højvangen, der begge opnåede 5 point.

I forbindelse med sæsonafslutningen kåres årets mester i lynskak. (Spillerne har max 5 minutter til at vinde partiet, den spiller der først overskrider den tid, har tabt partiet.) Vinder i A gruppen blev Davor Palo vinder, mens Robert Rode blev nummer 2. I B gruppen vandt Erik Jørgensen, Ustrup, mens Valija Palo blev nr. 2.

Der er nu pause i klubskakken indtil sidst i august. Men mange af klubbens spillere deltager i turneringer udenbys eller i private hyggeturneringer.

Skanderborg Skakklub vil være at finde i bybilledet i forbindelse med Kulturugen og Grundlovsfestlighederne, hvor det store udendørsskakbrædt i Byparken vil blive indviet efter flytningen.

Skakklubben vil onsdag den 4. august og de følgende 6 onsdage være arrangør af turnering for skakspillere i Århus og Vejle amter.

Hans Buttenschøn.
(tlf.:Privat 8652 2335, Arbejde 8938 1429)