Pressemeddelse af 19. september 2002.

Skanderborg Bymesterskab afsluttet

 

Skanderborg Skakklub har netop afsluttet sin 26. åbne skakturnering. Med 97 deltagere blev turneringen den næststørste i klubbens historie, kun overgået af sidste års deltagerantal på 100.

 

Deltagerne kom fra store dele af landet, med en deltager fra København som det østligste, Ribe som den vestligste, Odense som den sydligste og Randers som den nordligste.

 

Turneringen blev vundet af den internationale mesterspiller Karsten Rasmussen, Skolernes Skakklub i Århus, der med 6½ point ud af 7 mulige suverænt vandt 1. mesterklasse.

 

Set med Skanderborg øjne blev det en skoleskakspiller der stjal billedet. I basisgruppe 8, vandt den 10 årige Kristian Nymann Jakobsen suverænt sin gruppe uden at sætte point til. Spændende skal det blive at følge ham i de kommende år. Sejren kom i hus efter to nervepirrende kampe mod to andre Skanderborg skoleskakspillere, nemlig Niklas Jørgensen og Jonathan Rasmussen. Begge fik 4 point. I samme gruppe fik Rupan Paramasivam 2½ point og Brian Hemdorf 1. Næstebedste Skanderborg resultat kom i basis 4, hvor Bjarne Tornbjerg fik 2. præmien i gruppen med 4½ point. I samme gruppe fik Robert Rode 3 og Søren Westergaard 2 point.

 

Ligeledes en 2. plads blev det til Anders Haarup i basis 6. Her deltog også Jørgen Johansen, men han blev placeret uden for præmierækken.

 

I lang tid så det ud til, at det skulle blive Peer Jespersen i basis 7 der skulle blive den bedste fra Skanderborg, men han snublede i sidste runde og sluttede på 3. pladsen. I samme gruppe sluttede Genno Jensen og Thomas K. Laursen længere nede.

 

Colin Watson fik 3½ point og en 4. plads i mester 4. En 4. plads blev det også til Henning Møller i Mester 3 og Morten Rasmussen i basis 1   

Kai Munk i Mester 2, Erik Hansen og Asger J. Andersen i basis 3, samt Leif Møller Hansen, Hans Rose og Asger C. Andersen i basis 5 blev i deres grupper placeret uden for præmierækken.

 

Nu gælder det Skanderborg Skakklubs klubturnering, der starter nu. Skoleskakspillerne er i fuld gang., men begge steder kan nye endnu nå at være med.

 

Hans Buttenschøn
(tlf.:Privat 8652 2335, Arbejde 8938 1429)