Pressemeddelse af 12. august 2001.

 

Ny skaksæson begynder

 

Skanderborg skoleskak indleder sæsonen mandag den 20 august. Ligesom sidste år spilles der på Morten Børup skolen hver mandag fra kl. 16 – 17.30. Interesserede kan møde op ved indgangen kl. 16.

 

Skanderborg Skakklub ville gerne oprette skoleskakklubber på alle skoler, men p.g.a. ledermangel samles alle elever på en skole.

 

Eleverne vil få lært reglerne, hvis de ikke allerede kan dem og de vil få lært noget om åbninger, slutspil og matsætning. Men ikke mindst vigtigt, så deltager de i klubturneringen i Skanderborg skoleskak. Alle elever får tilbud om at deltage i en række stævner rundt i amtet i den kommende sæson. Til de heldige og dygtige vil der være præmier ved afslutningen til foråret.

 

3 af de skoleskakelever, der var med i sidste sæson er nu blevet så dygtige, at de deltager i den store turnering, der netop i disse uger spilles i Skanderborg. Med 100 deltagere er turneringen en af de største i Danmark i år. Ikke mindre end 5 af deltagerne har en international titel og 2 af disse er landsholdsspillere. Dem spiller skoleskakeleverne dog ikke med. De er kommet i en gruppe med 14 mand, der bedre matcher deres styrke.

 

I samme forbindelse kan nævnes, at Skanderborg Skakklubs hjemmeside sikkert er en af de mest besøgte i Skanderborg i disse uger. Op til 200 besøg dagligt!!! Det er fra hele landet turneringen følges.

 

De voksne indleder traditionen tro deres sæson den første tirsdag i september.

 

Hans Buttenschøn
(tlf.:Privat 8652 2335, Arbejde 8938 1429)