Pressemeddelse af 17. april 2001.

Skanderborg Skakklub tildelt Dansk Skak Unions initiativpris

 

Ved indledningen af den årlige generalforsamlingen, kunne Skanderborg Skakklubs formand Leif Linnemann Larsen fortælle, at Dansk Skak Union på sit netop afholdte delegeretmøde i Nyborg i Påsken, havde tildelt Skanderborg Skakklub årets initiativpris.

 

For valget var der fem begrundelser:

 

1        Klubben har et klubliv, der fastholder medlemmerne og trækker nye til, så klubbens medlemstal er stigende.

 

2        Klubben er aktiv i lokalsamfundet, hvor den er synlig ved den lokale kulturuge og lokale gadearrangementer. Klubben orienterer via pressemeddelelser den lokale presse om store og små begivenheder i klubben. Klubben redigerer skakspalten i det lokale ugeblad.

 

3        Klubben har forstået at bruge Internettet, så dets hjemmeside er en af landets mest besøgte inden for skaknyheder i Østjylland. Specielt evnen til at være hurtig med opdateringerne, gør klubbens hjemmeside attraktiv at besøge.

 

4        Klubben har en god skoleskakafd. med et medlemstal på ca. 25 elever.

 

5        Inden for det rent skaklige har klubben afviklet en af landets største skakturneringer i år 2000 med deltagelse fra store dele af landet. Styrkemæssigt stærkere end f.eks. Århusmesterskabet, ligesom der også var flere deltagere end ved Århusmesterskabet.

 

Med prisen fulgte et gavekort til indkøb af skakmateriel.

 

På generalforsamlingen trak formanden og kassereren tilbage efter mange år på posterne. På formandsposten blev Leif Linnemann Larsen afløst af Morten Rasmussen, mens Bjarne Tornbjerg afløste Erik Jørgensen som kasserer. Som nyt bestyrelsesmedlem blev Michael Mikkelsen valgt.

 

Generalforsamlingen vedtog en ændring af vedtægterne, så de nu opfylder kravene i den nye folkeoplysningslov.

 

Skakklubben åbnede på generalforsamlingen for tilmeldingerne til årets store skakturnering, der begynder den 1. onsdag i august. Forhåndsinteressen er stor. På 1. dagen tilmeldte 17 lokale spillere sig turneringen. Sidste år deltog 78 i turneringen. Klubben forventer at passere 100 i år.

 

Dansk Skak Union fylder 100 år i 2003. Flere klubber og enkeltpersoner har opfordret Skanderborg Skakklub til at arrangere jubilæet, der markeres med en skakturnering i påsken 2003, hvor der forventes op mod 400 deltagere. Klubbens bestyrelse overvejer opfordringen.

 

Hans Buttenschøn
(tlf.:Privat 8652 2335, Arbejde 8938 1429)