Pressemeddelelse af 29. oktober 2000

 

Mårslet mesterskabet i skoleskak

 

Lørdag d. 28. oktober have Skanderborg Skoleskak otte deltagere med til en skoleskakturnering på Mårslet skole.

 

Brian Danefeld Jensen (Niels Ebbesen Skolen), Niklas Jørgensen og Jonas Rasmussen (begge fra Morten Børup Skolen), havde pointmæssigt en hård dag. Men hertil skal også nævnet at det var nogle utrolig stærke grupper som de deltog i. Skoleskak spilles i aldersgrupper hvor der er stor forskel på hvor længe de enkelte spillere har spillet skak og dermed også deres interne styrke. Til gengæld møder de nogen på deres egen alder og en evt. senere overgang fra skoleskak til almindelige skakklubber kan blive nemmere for størsteparten af skoleskakeleverne, da de her vil møde folk på samme styrke frem for samme alder.

 

Bedste resultat blev opnået af Jonas Würtz Yde (Rudolf Steiner Skolen) som med 3½ point i C. rækken fik en utrolig flot debut, da det var hans første turnering. Anders Andersen (Morten Børup Skolen) debuterede også i denne gruppe og opnåede flotte 1½ point, mens Joshua Speight (Virring Skole) deltog for anden gang i gruppen og øgede pointhøsten til nu 2½ point.

 

Andreas Vennervald (Niels Ebbesen Skolen) fik det bedste resultat med fra D. rækken, med Morten Grønkjær (Morten Børup Skolen) lige efter med flotte 2 point. Her var der også tale om debutanter i en skoleskakturnering, og begge spillere viste, ligesom de øvrige deltagere, gode takter i deres spil så der skal nok være mange flere point i vente.

 

Morten Rasmussen

tlf. (privat) 86184536

tlf. (arbejde) 87321436