Pressemeddelse af 3. marts 2000.


Næstsidste runde af sæsonens holdkampe er afviklet i uge 9.

Skanderborg Skakklub har fået en del nye medlemmer i denne sæson. Et af disse, Emil Madsen debuterede på klubbens 2. hold mod Brabrand. Det blev til sejr for både holdet og Emil Madsen. De øvrige vindere på holdet blev Hans Buttenschøn og Bjarne Tornbjerg, mens Erik Kjærgaard, Morten Rasmussen og Dieter Dettbarn spillede remis. Altså en sejr på 4,5 - 3,5 til Skanderborg. Holdet kunne have fået et par point mere, men misforståelse vedr. den tid man havde tilbage kom til at spille et par af spillerne et pus. Årsagen til misforståelserne var, at man i Brabrand er gået over til elektroniske ure, og de er noget anderledes end de traditionelle.

Skanderborgs 3. hold tabte 4 - 1 til Skakklubben af 1968 fra Århus. Det ene point blev hentet hjem af Børge Lodal og Genno Jensen, der begge spillede remis. Kampen var væsentlig mere jævnbyrdig, end tallene viser. Med en lidt held, kunne det lige så godt være blevet til en Skanderborg sejr.

Der var set frem til topkampen mellem Skanderborgs 1. hold og C-Skjoldhøgene. Skanderborg tabte efter en meget lige kamp med 4,5 - 3,5. En fejl i sidste parti afgjorde kampen. For Skanderborg vandt Asger Andersen, mens Henning Møller, Robert Rode, Michael Andersson, Leif Linnemann og Jesper Lykke spillede remis.

Skanderborgs 4. hold var dem der klarede sig bedst i denne runde. En sikker sejr på 3,5 - 1,5 over Silkeborgs 4. hold. Skanderborgs vindere blev Lars Meldgård, Jørgen Johansen og Knud Åge Jensen, mens Velija Palo spillede remis.

Der er lagt op til kanonafslutning på sæsonen. Skanderborgs 1. hold fører deres gruppe med 1,5 point og er svag favorit til oprykning til mesterrækken. Skanderborgs 2. hold er kun 0,5 point efter topholdet i deres gruppe, så de har også chancen for at rykke op. Skanderborgs 3. og 4. hold må nok erkende, at chancen for oprykning er forpasset i denne sæson.


Hans Buttenschøn.
(tlf.:Privat 8652 2335, Arbejde 8938 1429)